Hos WBFF kan du finde svar på mange ting
Er man den heldige ejer af en hunkat er det ens opgave at sørge for, at katten bliver beskyttet mod uønsket graviditet. En hunkat kan føde op til tre kuld killinger om året, så hvis man ikke kender ualmindelig mange, der ønsker sig en killing, så bliver man nød til at gøre noget aktivt for at undgå graviditet.
Man kan enten vælge at få neutraliseret sin hunkat, hvilket indebærer, at livmoderen og æggestokkene fjernes. Vælger man den løsning, så er problemet løst en gang for alle. Er man måske ikke helt tryg ved, at katten skal i fuld narkose, eller har man planer om killinger på et senere tidspunkt, så kan man vælge at bruge p-piller. Også her er effektiviteten i top, men det er lidt mere bøvlet derhen, at disse piller skal gives den samme ugedag uge efter uge, og man skal holde øje med, at katten ikke kommer til at kaste pillen op. Effektiviteten af p-piller afhænger af, at de gives på det korrekte tidspunkt.
Man kan måske ikke rigtig kalde det en bivirkning, det er mere et spørgsmål om besvær, men som nævnt så afhænger p-pillernes virkning af, at de gives med præcision. Dette kan for eksempel være et problem ved sygdom (både kattens eller ejerens) eller i forbindelse med ferietid. Ved neutralisation af katten er der to hovedbivirkninger, nemlig det faktum, at katten lægges i fuld narkose samt et nedsat stofskifte. Risikoen ved fuld narkose er meget lille, men den er der selvfølgelig. Det nedsatte stofskifte nødvendiggør, at man skal købe kattemad lavet specifikt med neutraliserede katte i tankerne. Læs eventuelt mere om bivirkninger ved neutralisation af katte her. Der kan man også læse hvorfor, det er en god idé at få neutraliseret sin kat.